Andijvie salade

Andijvie saladeVoor 4 personen

Salade
• 100 gr mager rookspek in blokjes
• 2 middelgrote rode aardappel
• zout en peper naar smaak
• ¼ theelepel knoflookpoeder
• 200 gr andijvie, dungesneden
• 100 gr gekookte quinoa

Vinaigrette
• 2 eetlepels extra vergine olijfolie
• 1 eetlepel rode wijnazijn
• 2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
• zout en peper naar smaak
• ⅛ theelepel knoflookpoeder
• ¼ theelepel oregano vlokken
• 1 theelepel citroensap
• 1 snufje rode peper vlokken

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij de andijvie in dunne reepjes.

Bak de spekblokjes in wat olie knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken.

Rasp de aardappels in spaghetti slierten. Voeg de aardappel slierten toe aan de koekenpan en kruid met zout, peper, en knoflookpoeder. Dek af en laat 10 minuten koken tot al dente. Schep af en toe om.

Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en klop goed door elkaar. Zet opzij.

Schep de andijvie om met de quinoa. Voeg vervolgens de aardappel en spekblokjes toe. Giet de dressing erover en schep voorzichtig om.

Verdeel de salade over de borden.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: