Aubergine lasagne

Aubergine lasagneVoor 4 personen

Ingrediënten
• 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
• 250 gr ricotta
• 600 gr verse spinazie
• 1 ui, gesnipperd
• ½ eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
• 2 eetlepels paprikapoeder
• 100 gr chorizo, in kleine blokjes
• 300 gr rundergehakt
• 4 eetlepels olijfolie
• 3 grote aubergines

Bereiding
Snij de aubergines in lange plakken. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en rooster ze in een hete grillpan goudbruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper.

Bak in een hapjespan het gehakt al omscheppend rul. Voeg de chorizo, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en wat zout en peper toe en bak alles nog 3 minuten.

Verwarm twee eetlepels olijfolie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig. Was de verse spinazie goed en laat dit uitlekken. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit.

Meng in een kom de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet met boter een lasagneschaal in.

Leg een laag aubergineplakken in de schaal en verdeel hierover een laag gehakt en een laag spinazie. Schep op de spinazie hier en daar een lepeltje ricotta. Herhaal deze volgorde nog een keer en dek af met een laag aubergine. Strijk de rest van de ricotta over de aubergines uit en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.

Bak de lasagne in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: