Ratatouille schotel

Ratatouille schotelVoor 3-4 personen

Ratatouille
• 450 gr tomaten, in blokjes
• 1/2 courgette, in blokjes
• 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
• 1 rode paprika, in blokjes
• 1 ui, fijngesneden
• olie, om te besprenkelen
• 1 eetlepel knoflook puree
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 1 theelepel gedroogde basilicum
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel chilipoeder
• zout en peper naar smaak

Zoete aardappelpuree
• 450 gr zoete aardappelen, in blokjes
• 2 eetlepels melk
• 1 eetlepel knoflook puree
• 1 theelepel gedroogde basilicum
• zout en peper naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bereid alle groenten voor en zet apart.

Stoom de zoete aardappel gaar en verhit tegelijkertijd wat olie in een hapjespan. Bak hierin de ui op laag/middelhoog vuur, 3-5 minuten, tot goudbruin. Voeg vervolgens de courgette, champignons, paprika en tomaten toe. Bak het geheel voor 5 minuten en voeg daarna de kruiden toe. Laat het geheel zachtjes sudderen tot de zoete aardappels gaar zijn. Roer af en toe.

Haal de zoete aardappels van het vuur en stamp tot een puree. Roer de melk, knoflookpuree en basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de groenten in een ovenschaal en dek af met een laag zoete aardappelpuree.

Zet de ovenschotel voor 10 minuten in de oven.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: