Herfstsalade druiven olijven peer walnoot

Herfstsalade druiven peer olijfVoor 2 personen

Ingrediënten
• 2 sjalotjes, in dunne plakjes
• 2 grote handvol rucola
• 100 gr druiven
• 1 peer, in dunne plakjes
• 50 gr walnoten, geroosterd en grof gehakt
• 100 gr olijven
• 1 eetlepel balsamico azijn
• 1 theelepel kokossuiker
• 1 + 2 eetlepels olijfolie
• 1 limoen, sap
• 1 eetlepel ahornsiroop
• 1 theelepel mosterd
• tijm
• zout en peper

Bereiding
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op een laag vuur. Voeg sjalotjes toe en bak zachtjes voor 10 minuten. Voeg de kokossuiker en azijn toe en bak nog 5 minuten of tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn. Roer af en toe.

Doe ondertussen de rucola, peer, druiven, walnoten en olijven in een slakom.

Mix voor de dressing 2 eetlepels olie samen met het sap van een limoen, ahornsiroop, mosterd en kruiden. Giet over de salade.

Voeg de sjalotjes toe en schep de salade voorzichtig om.

Verdeel de salade over de borden.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: