Spinazie artisjok soep

Spinazie artisjok soepVoor 4 personen

Crème
• 1 blik cannelini bonen, afgespoeld en uitgelekt
• 250 gr ongezoete amandelmelk
• 4 eetlepels vers geperst citroensap
• 2½ eetlepel gistvlokken
• 1½ theelepel witte miso
• ½ theelepel mosterd poeder

Soep
• 1 theelepel olijfolie
• 2 sjalotten, gesnipperd
• 1-2 middelgrote grote tenen knoflook, fijngehakt
• 400 gr artisjokharten
• 300 gr spinazie
• 2 theelepels gedroogde basilicum
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 750 ml groentebouillon
• 100 ml water
• zout en peper naar smaak

Bereiding
Doe de ingrediënten voor de crème in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Zet apart.

Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak tot geurig en glazig. Voeg de artisjokharten, basilicum en oregano toe. Bak voor 2-3 minuten en voeg vervolgens de spinazie, groentebouillon en water toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Roer af en toe. Wanneer de soep kookt, haal dan de deksel van de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de crème toe en breng op smaak met zout en peper.

Zet de pan terug op het vuur en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat voor 5-10 minuten sudderen.

Verdeel de soep over de kommen en serveer.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: