Osawacake

OsawacakeIngrediënten
• 200 gr zilvervliesrijst
• 125 gr speltmeel
• 9 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
• 150 gr hazelnoten
• 2 eetlepels kokosolie
• 150 gr rozijnen
• 6 gedroogde vijgen in stukjes
• 180 ml biologische diksap (appel)
• 100 gr havermout
• 1 theelepel vanillepoeder
• 2 ½ eetlepels kaneelpoeder
• 1 theelepel zeezout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Week de rozijnen 20 minuten in water. Spoel de rijst schoon en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vet ondertussen de cakevorm in met kokosolie en verdeel ¾ van de sesamzaadjes in de vorm (ook de zijkanten). Rooster de noten op hoog vuur.

Meng de rijst met de rest van de ingrediënten en mix tot een plakkerige massa. Doe het mengsel in de bakvorm en druk goed aan. Strooi de overgebleven sesamzaadjes over de bovenlaag.

Doe de cake in de oven en bak in 45 minuten goudbruin en gaar.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: