Spinazie spelt pannenkoek kip hüttenkäse tomaat

Speltpannekoek spinazie kip huttenkaseVoor 1 persoon

Ingrediënten
• 1 eetlepel pijnboompitjes
• 2 eetlepels koolzaadolie
• ½ kleine sjalot, fijngesnipperd
• 30 gr spinazie
• 25 gr volkoren speltmeel
• 1 ei
• 60 ml melk
• peper en zout
• 1 eetlepel hüttenkäse
• 20 gr rucola
• 35 gr gerookte kipfilet, in reepjes
• 4 zongedroogde tomaatjes, gehalveerd

Bereiding
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitjes in 3 minuten goudbruin. Haal de pijnboompitjes uit de pan en zet apart.

Doe 1 eetlepel olie in de hete koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut tot deze zacht is. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Schep de groente uit de pan en snij de spinazie fijn met een scherp mes.

Mix in een grote kom het meel, ei en de melk met een snufje zout en wat peper tot een glad beslag. Voeg het spinaziemengsel toe en roer goed door.

Verhit de resterende olie in de koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 minuten gaar. Keer halverwege.

Leg de pannenkoek op een bord. Besmeer de helft van de pannenkoek met de hüttenkäse, verdeel de rucola, kip, zongedroogde tomaat en pijnboompitjes erover. Vouw de andere helft van de pannenkoek erover en serveer direct.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: