Pindasoep met rijst

Pindasoep met rijstVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetlepels sesamolie of andere roerbakolie
• 400 gr gemengde Chinese roerbakgroente
• 2 groentebouillon tabletten
• 100 gram pindakaas
• 2 eetlepels ketjap (manis)
• sambal
• 1 zakje emping
• 75 gram rijst (naar keuze) per persoon

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pel de knoflook en snij zo fijn mogelijk. Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de knoflook. Voeg daarna de roerbakgroente toe en bak even mee. Voeg vervolgens de bouillontabletten met 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg de pindakaas en de ketjap toe aan de soep en warm een paar minuten door.

Roer, naar smaak, de sambal erdoor. De soep mag best een beetje pittig worden.

Roer de rijst door de soep en warm nog even kort door.

Verdeel de soep over de kommen en serveer met de emping.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: