Italiaanse andijvie stamppot

Italiaanse andijvie stamppotVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1½ kg aardappelen
• 200 gr mager rookspek, in blokjes
• 25 gr boter
• 600 gr andijvie, fijngesneden
• 250 ml volle melk
• 2 eetlepels groene pesto
• 2 eetlepels gedroogde tomaten
• 12 zwarte olijven
• 100 gr feta
• 75 gr walnoten

Bereiding
Kook de aardappels met wat zout in circa 25 minuten gaar.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de mager rookspek blokjes knapperig.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Breng de melk met de pesto aan de kook. Giet de aardappels af, stamp deze fijn en meng de puree met de warme melk. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven.

Schep de andijviestamppot in de ovenschaal, strijk de puree glad. Verdeel de feta en de walnoten er over en gratineer deze kort onder een hete grill.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: