Zoete aardappelschotel boerenkool saucijzen kaassaus

Zoete aardappelschotel boerenkoolVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 theelepels olijfolie
• 2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in blokjes
• 450 gr saucijzen, in plakjes
• 500 gr kippenbouillon
• 180 ml melk
• 2 eetlepels bloem
• 100 gr geraspte gruyère
• 150 gr fijngehakte boerenkool

Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de zoete aardappelblokjes en de saucijzenplakjes toe. Schep voorzichtig om en bak tot de zoete aardappel en saucijzenplakjes bruin en gaar zijn. Voeg de boerenkool toe en schep om.

Schep het mengsel in een vierkante ingevette ovenschaal van 23cm en verwarm de oven voor op 175 graden.

Breng de kippenbouillon samen met 125 ml melk op laag vuur aan de kook. Meng de bloem en resterende 55 ml melk tot een dikke pasta en voeg dit toe aan de bouillon. Roer tot een gladde saus. Voeg 25 gr gruyère toe en roer tot gesmolten.

Giet de saus over de ovenschotel en bestrooi met de overige gruyère. Zet voor 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de saus bubbelt.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: