Paddo truffel polenta

Paddo truffel polentaVoor 4 personen

Paddo mix
• 1½ kilo gemengde paddestoelen, grof gehakt
• 1 hele bol knoflook, fijngehakt
• 50 gr boter
• een paar takjes tijm
• 200 ml kippenbouillon
• 100 ml droge witte wijn
• 100 ml slagroom

Polenta
• 200 gr polenta / truffel polenta
• 200 ml kippenbouillon
• 200 ml melk
• 50 gr boter
• 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

Garnering
• truffelolie (optioneel)
• peterselie, fijngesneden
• parmezaanse kaas, geraspt
• gekarameliseerde ui (optioneel)

Bereiding
Smelt voor de paddo mix de boter in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit tot de knoflook begint te geuren. Voeg de gemengde paddenstolen toe en schep goed om. Dek de pan af en bak voor 5-6 minuten. Voeg de tijm, kippenbouillon, witte wijn en room toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Breng 1 liter water en de kippenbouillon aan de kook. Voeg geleidelijk de polenta toe en laat indikken onder voortdurend roeren. Voeg de melk, parmezaanse kaas en boter toe.

Verdeel de polenta over de borden en schep hier de paddo mix bovenop. Garneer verder met de gekarameliseerde ui, peterselie, parmezaanse kaas en truffelolie.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: