Chorizo chili

Chorizo chiliVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 groene paprika, in blokjes
• 1 rode paprika, in blokjes
• 1 middelgrote ui, in blokjes
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 jalapenopeper, gehakt
• 3 eetlepels gemalen komijn
• 2 eetlepels chilipoeder
• 2 eetlepels gedroogde oregano
• 1 theelepel gemalen kaneel
• 1 theelepel cayennepeper
• 500 gr rundergehakt
• 350 gr chorizo
• 3 eetlepels worcestersaus
• 2 eetlepels Browning & seasoning sauce
• 2 theelepels tabasco
• 170 gr tomatenpuree
• 500 ml runderbouillon
• 2 laurierblaadjes
• 400 gr tomaatblokjes
• 400 gr kidney beans
• zout en peper naar smaak

Bereiding
Verhit de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak voor 5 minuten.

Voeg vervolgens in komijn, chilipoeder, oregano, kaneel en cayennepeper. Blijf goed roeren en bak nogmaals 5 minuten.

Voeg het gehakt en de chorizo toe en bak rul in ongeveer 10 minuten.

Roer de Worcestershire, browning & seasoning sauce, tabasco en tomatenpuree erdoor. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe en laat voor 1 uur zachtjes sudderen.

Voeg de tomatenblokjes en kidney beans en warm voor 30 minuten door op laag vuur. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Verdeel de chili over 4 kommen en garneer met crème fraîche en geraspte kaas. Serveer eventueel met tortilla chips.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: