Kip bacon wilde rijst soep

Kip bacon wilde rijst soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 
300 ml kipfond
• 
500 ml water
• 
100 gr wilde rijst, gespoeld
• 
115 gr lente ui, in ringen
• 
100 gr margarine of boter
• 
95 gr bloem
• 
½ theelepel zout
• 
¼ theelepel kipkruiden
• 
⅛ theelepel peper
• 
500 ml kookroom
• 
250 gr kipblokjes
• 
100 gr bacon, in plakken
• 
1 eetlepel gehakte pimiento
• 
2-3 eetlepels droge sherry (optioneel)

Bereiding
Doe de kipfond en het water in een grote soeppan. Voeg de wilde rijst en de lente ui toe. Breng aan de kook en laat afgedekt voor 30-45 minuten zachtjes sudderen.

Smelt de margarine in een sauspan en roer de bloem, zout, peper en kipkruiden erdoor. Laat voor 1 minuut pruttelen en blijf roeren. Voeg beetje bij beetje de kookroom toe en roer tot een gebonden saus.

Voeg de roomsaus toe aan het rijstmengsel. Voeg vervolgens de kip, pimento en sherry toe. Verwarm de soep nogmaals 30 minuten, maar laat niet koken. Verwarm tot de soep is ingedikt.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: