Aubergine rucola sandwich

Aubergine Rucola SandwichVoor 2 personen

Sandwich
• 1 grote geroosterde aubergine
• een handvol rucola
• olijfolie
• brood

Basilicum yoghurt dressing
• 3 eetlepels magere yoghurt
• 3 theelepels mayonaise light
• 1 theelepel in poedervorm knoflook
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel citroensap
• 1 theelepel gedroogde basilicum
• 1½ theelepel gedroogde oregano
• zout en peper

Bereiding
Verwarm de hete luchtoven voor op 180 graden.

Was de aubergine schoon en rooster de aubergine in 30 minuten gaar op een rooster bekleed met bakpapier. Haal de aubergine uit de oven en laat afkoelen.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en mix goed door elkaar.

Snij het brood horizontaal doormidden en besmeer beide zijden met de dressing. Top de onderkant van het broodje vervolgens met de geschilde en in stukken gesneden aubergine plus de rucola. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met een beetje olijfolie. Verdeel er nog wat rucola over heen en dek af met de bovenkant van het broodje.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: