Broccoli paddo schotel

Broccoli paddo schotelVoor 4 personen

Ingrediënten
• 680 gr broccoliroosjes
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 middelgrote ui, in dunne plakjes
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 450 gr kastanjechampignons, in plakjes
• 1 theelepel gedroogde tijm
• 1 theelepel fijne korrel zout
• ½ theelepel milde paprikapoeder
• ¼ theelepel gemalen zwarte peper
• ⅛ theelepel rode peper vlokken
• 4 eieren, bij kamertemperatuur
• 250 ml kookroom

Bereiding
Verwarm de oven op 175 ° C en vet een ovenschaal licht in met olijfolie. Klop de eieren samen met de kookroom los en zet apart.

Stoom de broccoli voor 5 minuten en laat afkoelen.

Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 5-6 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak voor 1 minuut mee.

Voeg champignons, tijm, zout, paprika, zwarte peper en rode peper vlokken toe. Bak de champignons in 8 minuten bruin. Voeg de broccoli toe en schep voorzichtig om.

Schep het broccoli-mengsel in de ovenschaal en giet hier het roommengsel overheen.

Zet voor 45-50 minuten in de oven en bak mooi goudbruin.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: