Zoete aardappel boerenkool pannetje

Zoete aardappel boerenkool pannetjeVoor 2 personen

Ingrediënten
• 250 gr rundersaucijzen
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 grote zoete aardappel, in blokjes
• 1 gele ui, in blokjes gesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• ¼ theelepel nootmuskaat
• zout en peper naar smaak
• 2 eetlepels melk
• 1 bosje boerenkool, fijngesneden
• 2 eieren

Bereiding
Bak het saucijzenvlees rul in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de zoete aardappel, ui, knoflook, nootmuskaat, zout en peper toe. Bak tot de zoete aardappel gaar is, ongeveer 8-10 minuten. Schep regelmatig om. Voeg vervolgens de boerenkool toe en warm door tot de boerenkool geslonken is.

Pocheer intussen de eieren.

Verdeel het zoete aardappelmengsel over de borden en schep hier het saucijzenvlees bovenop. Top verder met het gepocheerde ei.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: