Quinoa salade kip cashew granaatappel

Quinoa salade kip cashew granaatappelVoor 4 personen

Kip
• 300 gr kipfilet
• 2 eetlepels citroensap
• ½ theelepel gerookte paprikapoeder
• ½ theelepel zeezout
• ⅛ theelepel zwarte peper

Dressing
• 60 ml yoghurt
• 3 eetlepels citroensap
• 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel ahornsiroop
• 2 theelepels witte balsamico azijn
• ½ theelepel zeezout
• ¼ theelepel gemalen zwarte peper.

Salade
• 225 gr gemengde sla
• 175 gr quinoa
• ½ rode ui, dun gesneden
• granaatappelpitjes
• 100 gr cashewnoten
• 1 avocado, in blokjes

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng voor de kip de citroensap, zeezout en paprikapoeder in een kleine kom. Doe de kip in een lage schaal en giet hier de marinade overheen. Laat 15 minuten intrekken. Bak de kip in een grillpan mooi goudbruin en gaar. Snij de kip in dunne reepjes en zet apart.

Maak ondertussen de dressing. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kleine kom goed door elkaar.

Doe de gemengde sla samen met de quinoa, rode ui, granaatappelpitjes en cashewnoten in een grote kom. Schep voorzichtig om.

Verdeel de salade over 4 borden en beleg met de kip en avocado. Besprenkel met de dressing en serveer.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: