Bietenrisotto walnoot feta muntolie

Bietenrisotto walnoot feta muntolieVoor 4 personen

Ingrediënten
• 100 ml olijfolie
• 6 takjes munt
• klontje boter
• 2 eetlepels honing
   of 2 eetlepels bruine suiker
• 50 gr walnoten
• 3 sjalotjes, gesnipperd
• 2 eetlepels olijfolie
• 300 gr risotto
• 100 ml rode wijn
• 1 liter warme groentebouillon
• 500 gr gekookte bietjes, geraspt
• zwarte peper
• 100 gr feta

Bereiding
Doe de olijfolie en munt in een flesje of potje en laat minimaal 1 uur staan. Liever nog een nacht van de voren zodat je een geurige muntolie krijgt.

Smelt een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk daar de honing of suiker bij. Laat dit op medium vuur staan totdat het licht gaat karameliseren. Roer nu de walnoten er rustig door en zorg dat ze rondom helemaal bedekt zijn. Zet het vuur uit en schep de walnoten uit de pan op een bord. Laat afkoelen.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de risotto toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de rode wijn en laat de wijn volledig opnemen door de risotto. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de bouillon toe en kook de rijst al roerend in 20 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de bietjes toe.

Zet het vuur uit wanneer de risotto gaar is en voeg 20 gr boter toe en bestrooi royaal met zwarte peper. Roer goed door en laat de risotto met de deksel op de pan voor 2 minuten rusten.

Verdeel de risotto over de borden. Verkruimel de feta er over, garneer met de walnoten en besprenkel met de muntolie.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: