3-bonen quinoa chili

3bonen quinoa chiliVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 eetlepel extra vergine olijfolie
• 1 middelgrote ui, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 eetlepels chilipoeder
• ½ eetlepel gerookte paprika
• 2 blikje Chipotle peppers in adobo saus, fijngehakt
• 780 gr tomatenblokjes
• 400 gr tomatensaus
• 1½ dl water
• 175 gr quinoa
• 400 gr bruine bonen, uitgelekt
• 400 gr cannellinibonen, uitgelekt
• 400 gr zwarte bonen, uitgelekt
• zout en peper naar smaak
• toppings : zure room, avocado, koriander, geraspte kaas.

Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak 30 seconden. Voeg de chipotle peppers, tomatenblokjes, tomatensaus, en water toe en breng aan de kook.

Voeg de quinoa en laat nog 11 minuten zachtjes sudderen. Voeg de bonen, breng op smaak met zout en peper en warm voor 5-10 minuten goed door.

Verdeel de chili over de kommen en serveer met de gewenste toppings.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: