Quinoa zoete aardappel linzen soep

Quinoa zoete aardappel linzen soepVoor 4 personen

Soep
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 ui, gehakt
• 1 kleine gele paprika, gehakt
• ⅛ theelepel zout
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 eetlepels koriander, gehakt
• ½ theelepel komijn
• 1 theelepel oregano
• 3 zoete aardappels, in blokjes
• 1 kleine appel, in blokjes
• 100 gr quinoa
• 150 gr rode linzen, ongekookt
• 1250 ml groentebouillon
• ⅛ theelepel zout
• 2 eetlepels gehakte koriander

Zure room topping
• 3 eetlepels zure room
• 2 eetlepels fijngesneden koriander
• sap van 1 limoen
• snufje zout

Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui en paprika toe en bak voor 3 minuten tot de groenten gaar zijn en licht gekarameliseerd.

Voeg de knoflook en koriander toe en bak voor 1 minuut mee. Voeg vervolgens de komijn en oregano toe en schep goed om.

Voeg de zoete aardappel, appel, linzen, quinoa, en bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep voor ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan tot de aardappels, linzen en quinoa gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.

Meng alle ingrediënten voor de zure room topping door elkaar. Zet de topping voor 30seconden in de magnetron tot deze vloeibaar is.

Verdeel de soep over de kommen en besprenkel met de zure room topping.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: