Risotto mosterd paddo chorizo

Risotto mosterd paddo chorizoVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 ui, gesnipperd
• olijfolie
• 300 gr risotto
• 100 ml witte wijn
• 1 liter bospaddenstoelenbouillon
• 300 gr paddenstoelen, grof gehakt
• 8 takjes tijm, blaadjes afgeritst
• 150 gr chorizo, in kleine blokjes
• 1-2 eetlepels grove mosterd
• 20 gr boter
• 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
• zwarte peper

Bereiding
Bak de chorizo in een koekenpan krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg de risotto toe en bak voor 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn en kook vervolgens de risotto gaar door scheutje voor scheutje de bouillon toe te voegen en te laten opnemen door de risotto. Blijf continue roeren. De risotto is na ongeveer 20 minuten gaar.

Schep halverwege de paddenstoelen en tijm erdoor.

Wanneer de risotto gaar is haal dan de pan van het vuur en roer de mosterd, boter en 75 gram van de parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zwarte peper. Doe de deksel op de pan en laat voor 2 minuten rusten.

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de chorizo en resterende parmezaanse kaas.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: