Voor 4 personen
Ingrediënten
• 400 gr pastinaak, in blokjes van 2cm
• 400 gr rauwe rode bieten, in blokjes van 2cm
• 2 sjalotten, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 30 gr boter
• ½ eetlepels anijszaad
• 1 liter groentebouillon
• 800 gr zwarte bonen (blik à 400 g, uitgelekt)
• 125 gr zure room
• 100 gr groentechips
• 100 gr feta, verkruimeld (optioneel)
Bereiding
Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalot en het anijszaad voor 3 minuten op laag vuur. Voeg de biet, pastinaak en knoflook toe en bak voor 5 minuten mee.
Voeg de bouillon, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat voor 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de zwarte bonen toe. Warm de soep voor 5 minuten door.
Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 eetlepel zure room en garneer eventueel met wat feta. Serveer met de groentechips.
getagged:bietjes, groentechips, pastinaak, zwarte bonen
Geef een reactie