Bloemkool aardappelsalade

Bloemkool aardappelsaladeVoor 4 personen

Salade
• 600 gr bloemkoolroosjes
• 400 gr krieltjes, gehalveerd of in vieren
• 400 gr kikkererwten, uitgelekt
• 1 courgette in plakjes
• zout, peper
• olie
• dille
• bieslook

Zure room-ui dressing
• 125 ml zure room
• 1 theelepel Dijon mosterd
• 1/2 theelepel citroensap
• 1/2 theelepel gedroogde dille
• 1/2 theelepel gedroogde peterselie
• 1/2 theelepel uienpoeder
• 1/2 theelepel uienvlokken
• 1/4 theelepel knoflookpoeder
• 1/2 theelepel ahornsiroop
• een flinke scheut zwarte peper
• 1/4 theelepel zout of naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Doe de bloemkoolroosjes en krieltjes in een grote kom en schep om met olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Verdeel het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster voor 15 minuten in de oven

Doe de courgette en kikkererwten in een kom en schep om met wat olie. Voeg toe aan de bakplaat. Rooster voor nog eens 15 minuten of tot de krieltjes en bloemkool gaar en goudbruin zijn.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met verse dille en bieslook.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: