Vega chili

Vega chiliVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
• 1 grote rode paprika, fijngesneden
• 2 middelgrote wortelen, fijngesneden
• 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
• ½ theelepel zout, verdeeld
• 4 teentjes knoflook, gehakt
• 2 eetlepels chilipoeder
• 2 theelepels gemalen komijn
• 1 ½ theelepel gerookte paprikapoeder
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 800 gr tomatenblokjes
• 800 gr zwarte bonen, uitgelekt
• 400 gr pinto bonen, uitgelekt
• 500 ml groentebouillon
• 1 laurierblad
• 2 eetlepels gehakte verse koriander
• 1 tot 2 theelepels sherry-azijn of rode wijn azijn of citroensap, naar smaak
• toppings : gehakte koriander, avocado, tortilla chips, crème fraîche, geraspte kaas

Bereiding
Verhit de olie in een grote hapjespan en voeg de ui, paprika, wortel, bleekselderij en zout toe. Roerbak het geheel in 7-10 minuten gaar.

Voeg de knoflook, chilipoeder, komijn, gerookte paprikapoeder en oregano toe en bak voor 1 minuut mee tot de kruiden gaan geuren.

Voeg de tomatenblokjes, zwarte bonen, pinto bonen, groentebouillon en het laurierblad toe. Schep om en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat voor 30 minuten zachtjes sudderen.

Haal de pan van het vuur en pureer ¼ van de chili met een staafmixer. Roer daarna goed door samen met de koriander en sherry-azijn.

Verdeel de chili over de kommen en serveer met de gewenste toppings.

Advertenties

getagged:, , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: