Minestrone soep

Minestrone soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 3 eetlepels olijfolie
• ½ ui, gesnipperd
• 1 stengel bleekselderij, gehakt
• 1 middelgrote wortel, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 1/4 theelepel gedroogde oregano
• 1/4 theelepel gedroogde basilicum
• 1 theelepel zout
• 1/2 theelepel peper
• 400 gr tomatenblokjes
• 1500 ml groentebouillon
• 100 gr mini pasta
• 400 gr kidneybonen, uitgelekt
• geraspte parmezaanse kaas ter garnering
• verse basilicum ter garnering

Bereiding
Verwarm 3 eetlepel olijfolie in een soeppan. Voeg de gesnipperde ui, bak voor 2 minuten. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak 2 minuten.

Voeg de knoflook, oregano, basilicum, zout en peper toe. Schep goed om en voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Laat voor 10 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de kidneybonen toe en warm nog voor 5 minuten goed door.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de parmezaanse kaas en basilicum.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: