Risotto venkel tomaat saucijs

risotto saucijs venkel tomaatVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 uien, gesnipperd
• 2 venkelknollen, in reepjes
• 40 gr boter
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• 300 gr risotto
• 100 ml droge witte wijn
• 700 gr tomato frito
• 500 ml water
• 320 gr kalfssaucijzen
• 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt
• 100 gr ricotta
• 7½ gr basilicumblaadjes, fijngesneden

Bereiding
Haal het velletje van de saucijzen en draai balletjes ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes in een koekenpan in 10 minuten rondom goudbruin.

Breng de tomato frito met 500 ml water aan de kook. Laat zachtjes sudderen.

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, venkel en de helft van de italiaanse kruiden. Voeg de risotto toe en bak voor 3 minuten mee tot de risotto glazig ziet. Blus af met de witte wijn. Kook de risotto vervolgens gaar door scheutje voor scheutje de tomato frito bouillon toe te voegen en op te laten nemen door de risotto.

Roer de ricotta en parmezaanse kaas door de risotto wanneer deze gaar is. Breng op smaak met peper.

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de saucijzenballetjes en basilicum.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: