Zoete aardappel zwarte bonen soep

Zoete aardappel zwarte bonen soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 grote rode ui, fijngehakt
• 1 rode paprika, gehakt
• snufje zout
• 2 eetlepels gehakte koriander
• 3 grote teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 grote zoete aardappelen, in blokjes
• ½ theelepel komijn
• 1 theelepel oregano
• snufje chilipoeder (optioneel)
• 400 gr zwarte bonen, uitgelekt
• ¼ theelepel zout
• 50 havervlokken
• 1250 ml groentebouillon
• gehakte koriander ter garnering
• guacemole

Bereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en paprika tot goudbruin en iets gekarameliseerd. Voeg de koriander toe en bak voor 1 minuut mee.

Voeg de helft van de in blokjes gesneden zoete aardappel, bonen, havervlokken en kruiden toe. Schep goed om en roerbak even. Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat voor 30-60 minuten zachtjes sudderen.

Doe de andere helft van de zoete aardappel in een kom en schep om met wat olie. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Schep halverwege de baktijd om.

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.

Verdeel de soep over de kommen en top met de geroosterde zoete aardappel en guacemole.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: