Aubergine lasange ricotta pesto

Aubergine lasagne ricotta pestoVoor 4 personen

Lasagne
• 3 grote aubergines, in de lengte in plakken van 1cm
• olijfolie
• zout
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 ui, fijngehakt
• 540 gr rundersaucijzen, in plakjes
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 800 gr tomatenblokjes
• klein snufje suiker
• 1 theelepel groentebouillon
• 12 gr basilicumblaadjes, fijngesneden
• 250 gr mozzarella, geraspt
• 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Ricotta pesto
• 250 gr ricotta
• 4 eetlepels basilicum pesto

Bereiding
Doe de ricotta, en pesto in een kom en mix goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Besmeer de aubergineplakken met olijfolie en bak aan beide kanten bruin in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.

Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui licht goudbruin. Voeg de saucijzenplakjes toe en bak gaar en goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak mee voor 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe en laat voor 10 minuten zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met zou, suiker, bouillonpoeder en basilicumblaadjes.

Bouw de lasagna op in de volgende lagen :
Laag 1 : 1/3 tomtatensaus – aubergine – 1/3 mozzarella
Laag 2 : 1/3 tomatensaus – aubergine – 1/3 mozzarella – ½ ricotta pesto
Laag 3 : 1/3 tomatensaus – aubergine – 1/3 mozzarella – ½ ricotta pesto – parmezaanse kaas

Zet voor 20 minuten in het midden van de oven mooi goudbruin en de lasagne borrelt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: