Havermoutbrood

HavermoutbroodIngrediënten
• boter om in te vetten
• 385 gr bloem + extra om broodvorm te bestrooien
• 200 gr havermout
• 20 gr zemelen
• 200 gr bruine basterdsuiker
• 3 theelepel bakpoeder
• 2 theelepel baking soda
• 1 theelepel zout
• 2 theelepels kaneel
• ½ theelepel nootmuskaat
• 4 eieren
• 160 ml koolzaadolie
• 380 ml ongezoete appelmoes
• 250 ml yoghurt
• 150 gr rozijnen of gedroogde cranberries

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet twee 23x10cm broodvormen in met een beetje boter en bestrooi met wat bloem.

Doe de bloem, havermout, zemelen, bruine basterdsuiker, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel en nootmuskaat in een kom en mix goed.

Mix de eieren, olie, appelmoes en yoghurt in een andere kom goed door elkaar.Voeg de rozijnen of cranberry’s toe en laat voor 5 minuten rusten.

Voeg de droge ingrediënten toe aan het rozijnen-mengsel en spatel goed door. Verdeel het beslag over de 2 broodvormen. Bestrooi eventueel met een beetje havermout.

Zet in het midden van de oven en bak in 40-50 minuten goudbruin. Controleer of het brood gaar is door er met een sateprikker in te prikken en te zien of deze er schoon uit komt.

Haal het havermoutbrood uit de oven en laat 10 minuten afkoelen op het rooster. Haal het havermoutbrood uit de broodvorm en laat volledig afkoelen op het rooster.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: