Quinoa boerenkool druiven salade

Quinoa boerenkool druiven saladeVoor 4 personen

Ingrediënten
• 200 gr quinoa
• 2 theelepels groentebouillon
• 80 gr walnoten, gehakt
• 160 gr boerenkool
• 200 gr pitloze rode druiven, gehalveerd
• 1 theelepel venkelzaad
• olijfolie
• 160 gr feta
• zout en peper
• citroensap

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de groentebouillon gaar.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot geurig en zet apart.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de boerenkool op hoog vuur met het venkelzaad en een snufje zout en peper tot de boerenkool gaar is. Voeg de druiven toe en bak voor twee minuten mee. Zet opzij en laat10 minuten afkoelen.

Voeg de boerenkool toe aan de quinoa en schep om. Verdeel de quinoa over de borden, verkruimel de feta erboven en garneer met de walnoten.

Maak een dressing van wat olijfolie, citroensap, zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: