Tortilla zoete aardappel hummus bloemkool

Tortilla zoete aardappel hummusVoor 4 personen

Tortilla
• 300 gr zoete aardappel hummus
• 4 meergranen tortilla’s
• 1 bloemkool, in roosjes
• 4 sjalotten, in kleine partjes
• 8 medium spruitjes, geschaafd
• pijnboompitten, geroosterd

Zoete aardappel hummus
• 300 gr kikkererwten, uitgelekt
• 200 gr zoete aardappel purree
• 50 gr tahini
• 60 ml olijfolie
• 2 theelepels appelazijn
• snufje gerookte paprikapoeder (optioneel)
• ½ theelepel zout

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de zoete aardappel hummus in een keukenmachine en voeg 60 ml water toe. Pureer het geheel tot een gladde massa.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Schep de bloemkoolroosjes om met wat olie en verdeel samen met de sjalotjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Rooster de bloemkool en sjalotjes in 30 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege de baktijd om.

Bak de tortilla’s in een koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Besmeer de tortilla’s met de hummus en verdeel hier vervolgens de bloemkoolroosjes, sjalotjes, spruitjes en pijnboompitten over.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: