Appelsalade gorgonzola walnoten

Appelsalade gorgonzola gesuikerde walnotenVoor 4 personen

Salade
• 300 gr gemengde sla
• 1 groene appel, in dunne plakjes
• 1 rode appel, in dunne plakjes
• 30 gr gedroogde zwarte bessen
• 100 gr gorgonzola of feta
• 1 granaatappel, pitjes verwijderd

Walnoten
• 120 gr walnoten
• 3 eetlepels suiker
• 1 eetlepel ongezouten boter, gesmolten
• ½ theelepel kaneel
• snufje nootmuskaat

Vinaigrette
• 175 ml extra vergine olijfolie
• 60 ml appelazijn
• 2 eetlepels suiker
• ½ theelepel zout
• 1/8 theelepel Dijon mosterd

Bereiding
Verhit voor de walnoten de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten, suiker, kaneel en nootmuskaat toe. Bak voor 5 minuten en schep regelmatig om. Schep uit de pan en laat afkoelen op bakpapier.

Doe ondertussen alle ingrediënten voor de salade in een grote kom.

Mix in een kleine kom de ingrediënten voor de vinaigrette goed door elkaar.

Verdeel de salade over de borden, besprenkel met de vinaigrette en top met de gesuikerde walnoten.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: