Polenta gepocheerd ei olijvenpesto

Polenta gepocheerd ei olijvenpestoVoor 4 personen

Olijvenpesto
• 80 ml olijfolie
• 100 gr groene olijven, grof gehakt
• 45 gr verse basilicum, grof gehakt
• 20 gr verse oregano, grof gehakt
• 10 gr verse tijm, grof gehakt

Gepocheerd ei
• 4 eieren
• plastic folie
• olijfolie

Polenta
• 320 gr polenta
• 2 liter water
• 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
• 3/4 theelepel zout

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de olijvenpesto goed door elkaar en zet apart.

Bekleed voor het pocheren van de eieren 4 koffiekopjes met plastic folie. Giet hier een klein scheutje olijfolie in en breek vervolgens de eieren erboven. Breng de punten van het plastic folie samen en draai dicht. Breng water aan de kook in een pan. Wanneer het water kookt, doe dan de eierpakketjes in het water en laat ongeveer 4 minuten koken. Neem de eierpakketjes uit het water en zet apart.

Breng voor de polenta het water aan de kook. Voeg geleidelijk de polenta toe, blijf roeren en kook de polenta gaar. Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en breng op smaak met wat zout en peper.

Verdeel de polenta over de borden, leg het gepocheerde ei erbovenop en garneer met de olijvenpesto.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: