Bananenbrood dadel pecan

Bananenbrood dadelss pecanIngrediënten
• 200 gr bloem
• 1/4 theelepel zout
• 1 theelepel baking soda
• 1 theelepel kaneel
• 1/4 theelepel nootmuskaat
• 1/8 theelepel kruidnagelpoeder
• 120 ml olie
• 1 ei
• 250 gr suiker
• 1/2 theelepel vanille-extract
• 2 eetlepels yoghurt
• 3 rijpe bananen, fijngeprakt
• 130 gr gehakte dadels, plus een 1/2 eetlepel bloem
• 100 gr gehakte pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 165° C.

Doe het zout, baking soda, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en de bloem in een kom en zet opzij.

Klop de eieren, suiker en olie met een elektrische mixer. Voeg het bloemmengsel toe en meng goed. Voeg de vanille-extract, yoghurt en bananen goed. Meng tot een enigszins glad beslag.

Schep de dadels om met een ½ eetlepel bloem. Voeg de dadels en pecannoten toe aan het beslag en schep luchtig om.

Giet het beslag in een broodvorm en zet voor 75 minuten in de oven of tot een sateprikker er schoon uitkomt.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: