Geroosterde paprika aardbei soep

Geroosterde paprika aardbei soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 laurierblad
• 2 teentjes knoflook
• 1/2 rode ui, fijngehakt
• 100 gr tomaten, gehakt
• 350 gr geroosterde rode paprika
• 200 gr aardbeien, gewassen, grof gehakt
• 250 ml groentebouillon
• 1 theelepel balsamicoazijn
• 1/2 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel gemengde kruiden (gedroogd of vers)
• 1 theelepel honing
• zout en peper
• extra aardbeien, ter garnering
• geroosterde pompoenpitten, ter garnering
• extra vergine olijfolie, om te besprenkelen

Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg het laurierblad, knoflook en uien toe en bak de uien lichtbruin.

Voeg de tomaten toe en roer voor een minuut. Voeg de rode paprika’s, aardbeien toe en kook tot aardbeien zacht en papperig zijn. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer.

Zet de soep terug op het vuur en voeg de bouillon, balsamico azijn, paprikapoeder, gemengde kruiden, honing, zout en peper toe. Roer goed door en verwarm voor 5 minuten tot de soep goed warm is.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met plakjes aardbei, geroosterd pompoenpitten en olijfolie. Maal er nog wat zwarte peper boven.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: