Gebakken havermout

Gebakken havermoutIngrediënten
• 100 gr pecannoten, grof gehakt
• 200 gr havervlokken
• 2 theelepels kaneel
• 1 theelepel bakpoeder
• ¾ theelepel zeezout
• ¼ theelepel nootmuskaat
• 425 ml amandelmelk
• 115 ml ahornsiroop of honing
• 2 grote eieren of lijnzaad eieren
• 3 eetlepels gesmolten ongezouten boter of kokosolie, verdeeld
• 2 theelepels vanille-extract
• 340 gr blauwe bessen
• 2 theelepels ruwe suiker, optioneel
• optionele toppings : yoghurt, extra vers fruit

Bereiding
Verwarm de oven voor op190 graden. Vet een 20×20 cm ovenschaal licht in.

Meng in een middelgrote mengkom de havervlokken, pecannoten, kaneel, bakpoeder, zout en nootmuskaat.

Meng in een kleinere mengkom de melk, ahornsiroop of honing, eieren, de helft van de boter of kokosolie en vanille.

Hou een handje blauwe bessen apart en verdeel de rest over de bodem van de ovenschaal. Bedek de blauwe bessen met het havermoutmengsel en giet hier het melkmengsel overheen. Schud een beetje zodat de melk door het havermengsel naar beneden loopt en het havermengsel vochtig is.

Bestrooi met de achtergehouden blauwe bessen en bestrooi eventueel met wat ruwe suiker voor een crunchy en zoete top.

Bak in 42-45 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat voor een paar minuten afkoelen. Besprenkel met de resterende gesmolten boter.

Serveer met de gewenste toppings.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: