Aardappel broccoli soep

Aardappel broccoli soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1-2 eetlepels olijfolie
• 1 middelgrote ui, fijngesneden
• 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 liter kippenbouillon (of groenten)
• 3 grote wortels, in blokjes
• 5 middelgrote aardappels, in blokjes
• 2 kleine stronken broccoli, in roosjes
• 3 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem
• 500 ml amandelmelk
• 1 theelepel zout
• ½ theelepel zwarte peper
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 6 plakjes bacon, gebakken
• 100 gr belegen kaas, geraspt (optioneel)

Bereiding
Bak de bacon in een koekenpan knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en zet apart.

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg de knoflook toe en bak voor 30 seconden mee. Voeg de kippenbouillon, wortel en aardappel toe. Breng aan de kook en dek af. Laat op middelhoog vuur voor 10 minuten zachtjes sudderen of tot de aardappels gaar zijn.

Stoom in de tussentijd de broccoli beetgaar.

Haal de soeppan van het vuur en pureer tot een gladde soep. Voeg de broccoli toe en warm nog even door (5 minuten)

Smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Laat voor 1 minuut pruttelen en voeg vervolgens scheutje voor scheutje de amandelmelk en laat indikken tot een mooie saus. Voeg de saus toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met zout, peper en oregano.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de bacon en kaas.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: