Appel muesli brood

Appel muesli broodBrood
• 500 gr volkorenmeel
• 10 gr zout
• 15 gr boter
• 9 gr gedroogde gist
• 300 ml water, lauwwarm

Vulling
• 50 gr blanke hazelnoten
• 1 appel, in kleine stukjes
• ¼ citroen, sap
25 gr bruine basterdsuiker
• ½ theelepel kaneel
• 125 gr rozijnen, geweld in 30 ml water
• 200 gr muesli

Overig
• boter, om in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een broodvorm van 25 centimeter in. Maak van de ingrediënten voor het deeg een soepel brooddeeg. Kneed het deeg goed door, minstens 10 minuten. Laat dit afgedekt 1 uur op een warme plaats rijzen.

Rooster intussen op een droge bakplaat de hazelnoten in ongeveer 5 minuten in de oven goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven, schep de hazelnoten op een houten plank en maak ze kleiner door er met de onderkant van een pan kort op te duwen. Meng de appel met het citroensap, de basterdsuiker en de kaneel. Kneed de noten, de uitgelekte rozijnen, appel en 100 gram van de muesli door het brooddeeg. Duw het deeg plat en rol dit op tot een rol die zo direct in de broodvorm past. Verdeel de overige muesli over je werkvlak en rol daar het brooddeeg doorheen, zodat de buitenkant bedekt is met een lekkere mueslilaag.

Plaats het deeg met de naad naar beneden in de broodvorm en haal rozijnen die aan de bovenkant uitsteken weg omdat die anders in de oven zullen verbranden. Laat het brood 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bak het brood in 40 tot 45 minuten goudbruin. Stort het appel-mueslibrood direct na het bakken uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: