Makreel bonen soep

Makreel bonen soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 ui, fijngehakt
• 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 rode peper, fijngehakt
• olijfolie
• 1 groentebouillonblokje
• 310 gr linzen, uitgelekt
• 310 gr kidneybonen,uitgelekt
• 1 hele gerookte makreelfilet
• handje selderij, grof gehakt
• zwarte peper
• sap van 1/2 citroen

Bereiding
Pureer de linzen met een staafmixer.

Hak de ui, bleekselderij, knoflook en rode peper fijn in een keukenmachine. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de fijngesneden ingrediënten. Voeg 600 ml water en het bouillonblokje toe. Roer goed door.Voeg de linzenpurree toe en breng aan de kook. Laat voor 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de makreelfilet, kidneybonen en selderij toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en citroensap.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: