Calde verde chorizo brie

 

Calde verde chorizo brieVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 ui, fijngesneden
• 3 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1350 gr aardappels, in blokjes
• 2 liter groentebouillon
• 450 gr spinazie
• 150 gr boerenkool
• 1 eetlepel olijfolie
• 150 gr chorizo, in blokjes
• 6 plakjes brie, in blokjes
• 2 sneetjes brood
• 2 eelepels boter

Bereiding
Snij het brood in blokjes. Schep de broodblokjes om met de olie en bak de croutons knapperig in een koekenpan.

Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een grote soeppan. Voeg ui en knoflook toe en bak de ui tot glazig.

Voeg de aardappels en bouillon toe. Breng aan de kook en laat voor 20 minuten zachtjes sudderen tot de aardappels gaar zijn. Voeg de spinazie en de boerenkool toe en warm nog 5 minuten door. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Zet de soep terug op het vuur.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de chorizo licht krokant. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de chorizo toe aan de soep.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de croutons en brie.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: