3-bonen feta komkommer salade

3-bonen feta komkommer saladeVoor 4 personen

Ingrediënten
• 150 gr droge adzukibonen
• 150 gr droge mungbonen
• 100 gr groene linzen
• 1750 ml water
• 1 komkommer, in blokjes gesneden
• 15 gr peterselie, fijngehakt
• 1.5 theelepel gemalen komijn
• 4 lente-uitjes, dun gesneden
• 100 gr feta kaas, verkruimeld
• sap van 1-2 citroenen (5 eetlepels)
• 120 ml olijfolie
• zout en peper naar smaak

Bereiding
Doe de adzukibonen en mungbonen samen met het water in een grote pan en breng aan de kook op matig hoog vuur. Laat voor 5 minuten koken. Zet het vuur laag, dek af en laat 1 uur zachtjes sudderen.

Voeg de groene linzen toe en laat nog eens 30 minuten zachtjes sudderen. Giet de bonen af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de bonen in een grote schaal met alle andere ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de salade over de borden en serveer.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: