Zoete aardappelsoep cashew sambal

Zoete aardappelsoep cashew sambalVoor 4 personen

Ingrediënten
• olijfolie
• 500 gr zoete aardappel, in blokjes
• 300 gr wortel, in blokjes
• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel korianderpoeder
• 2 groenten bouillonblokjes
• 750 ml water
• 0.5 blikje kokosmelk
• 1 eetlepel pindakaas
• 1.5 theelepel sambal
• cashewnoten / pompoenpitten voor garnering

Bereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de zoete aardappel, winterwortel, komijnpoeder en korianderpoeder toe en schep voorzichtig om. Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep voor 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en pureer tot een gladde soep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk, pindakaas en sambal toe. Zet terug op het vuur en warm nog voor 5 minuten door.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met cashewnoten en pompoenpitten. Ook lekker met een broodje.

 

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: