Bietenstamppot feta hazelnoot

Bietenstamppot feta hazelnootVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1200 gr aardappels
• 2 sjalotjes, fijngesnipperd
• 50 gr hazelnoten, grof gehakt
• 125 gr feta, verkruimeld
• 675 gr gekookte bietjes, geraspt
• 125 gr veldsla
• 4 eetlepels roomboter
• 4 theelepels mosterd
• melk naar smaak
• zout en peper naar smaak

Bereiding
Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar.

Verhit in de tussentijd de helft van de roomboter in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Stamp de aardappels samen met de resterende boter en melk tot een smeuïge puree. Roer vervolgens de mosterd en 2/3 van de feta erdoor. Voeg de bietjes toe, schep om en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Roer de veldsla erdoor.

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de sjalotjes, hazelnoten en overige feta.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: