Chili zongedroogde tomaat

Chili zongedroogde tomaatVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 eetlepel olijfolie
• 2 middelgrote rode uien, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
• 200 gr champignons, in plakjes
• 8 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
• 4 eetlepels tomatenpuree
• 400 gr tomatenblokjes, uitgelekt
• 400 gr blikjes zwarte bonen
• ½ theelepel chilipoeder
• ½ theelepel zout
• 1½ theelepel komijn
• ½ theelepel peper

Bereiding
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui voor 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak voor 10 minuten.

Pureer in de tussentijd de zongedroogde tomaten tot een puree in een keukenmachine.

Voeg de zongedroogde tomatenpuree, tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de hapjespan en schep goed om.

Voeg de kruiden toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen,

Voeg de zwarte bonen toe en schep goed om. Warm de chili nog voor 5 minuten goed door.

Serveer de chili met rijst, couscous of andere granen naar keuze.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: