Voor 2 personen
Pittige tonijn
• 150 gr tonijn uit blik, uitgelekt
• 1/2 rijpe avocado, in reepjes
• 50 gr rode ui, fijngesneden
• 1/4 theelepel knoflook, uitgeperst
• 1/4 theelepel zeezout en zwarte peper
• 1-2 theelepel chilisaus
• 2 eetlepels yoghurt
• 1 theelepel rijstazijn of balsamicoazijn
Salade
• 100 gr ijsbergsla, in dunne reepjes
• 1/2 komkommer, jullienne
• 1/2 avocado gesneden
• een paar plakjes rode ui, optioneel
• 150 gr quinoa
• zwarte sesamzaadjes
• zeewier chips, optioneel ter garnering als croutons
Dressing
• 1 eetlepel sesamolie
• 1 eetlepel tamari
• chilisaus
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en laat afkoelen.
Doe de tonijn in een kom samen met de avocado, ui, knoflook, kruiden, yoghurt, azijn en chilisaus, Mix goed door elkaar en zet apart.
Schep de quinoa om met de dressing, rode ui, ijsbergsla en komkommer.
Verdeel de salade over de borden en top met de pittige tonijn, avocado, sesamzaadjes en zeewier chips.
getagged:avocado, chilisaus, ijsbergsla, komkommer, quinoa, tonijn
Geef een reactie