Zoete bataatstamppot blauwschimmelkaas

Zoete bataatstamppot blauwschimmelkaasVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 kilo zoete aardappel, in blokjes
• 4 eetlepels koolzaadolie
• 2 rode uien, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 300 gr jonge bladspinazie
• 800 gr zwarte bonen, uitgelekt
• 6 eetlepels zongedroogde tomaten, fijngehakt
• peper en zout
• 200 gr blauwschimmelkaas

Bereiding
Kook de zoete aardappels gaar. Giet af en stamp de zoete aardappels tot een grove puree.

Verhit ondertussen de olie, Fruit de ui en de knoflook voor 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat in 3 minuten slinken. Voeg de zwarte bonen en zongedroogde tomaatjes toe en warm ze enkele minuten mee.

Meng het bonenmengsel door de zoete aardappelpuree en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: