Sperziebonenschotel

SperziebonenschotelVoor 4 personen

Paddo-saus
• 150 gr cashewnoten, geweekt in water voor 4-24 uur
• 1 eetlepel olijfolie
• 675 gr kastanjechampignons, in plakjes
• 1 grote teen knoflook, fijngehakt
• 1 theelepel zeezout
• ¼ theelepel peper

Sperziebonen
• 675 gr sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 grote ui, in dunne plakjes
• panko

Bereiding
Verhit voor de paddo-saus de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons in 15 minuten mooi goudbruin.
Doe de geweekte cashewnoten, knoflook, zout peper, 1 schep kastanjechampignons samen met 375 ml water in een blender en pureer tot een gladde massa.
Giet de saus in een sauspan en voeg de resterende champignons toe. Breng de saus aan de kook en haal daarna van het vuur.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verdeel een dunne laag paddo-saus over de bodem van de ovenschaal (20x30cm). Maak vervolgens een laag van de helft van de sperziebonen en de helft van de resterende paddo-saus. Herhaal dit nog een keer.

Giet 125 ml water over de ovenschotel en dek af met aluminiumfolie. Zet de ovenschotel voor 30-40 minuten in de oven of tot de sperziebonen gaar zijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui in 8-10 minuten zacht en bruin. Voeg de panko toe en bak nog 2 minuten mee tot licht bruin.

Haal de sperziebonenschotel uit de oven en bestrooi met de uien-topping.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: