Pasta paddo doperwt ricotta

Pasta paddo doperwt ricottaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 450 gr volkoren pasta
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 450 gr kastanjechampignons, in plakjes
• 2 eetlepels boter
• 1 theelepel zout
• 1/4 theelepel zwarte peper,
• 1 theelepel verse tijm, fijngesneden
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 125 ml droge witte wijn
• 60 ml kookroom
• 250 ml groentebouillon
• schil van een citroen
• 150 gr verse erwten, gepeld
• basilicum ter garnering
• 1/2 theelepel rode peper vlokken, optioneel
• 125 gr ricotta

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou 250ml van het kookvocht apart bij het afgieten en zet apart.

Verwarm voor de saus 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui toe en fruit in 7-8 minuten glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en bak mooi goudbruin. Voeg de boter, zout, peper en tijm toe en laat de boter volledig smelten. Voeg de knoflook toe en bak voor 30 seconden mee. Voeg de wijn, kookroom, groentebouillon en citroenschil toe. Roer goed door en laat zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt, ongeveer 7-9 minuten. Wanneer de saus te dik wordt voeg dan een beetje kookvocht toe.

Roer de doperwten en pasta door de saus en warm nog even door.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicum, rode pepervlokken en een paar kloddertjes ricotta.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: