Bataat knolselderij soep

Bataat knolselderijsoepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 25 gr pompoenpitten, geroosterd
• 4 tenen knoflook, uitgeperst
• 600 gr bataat (zoete aardappel), in blokjes
• 1 knolselderij, in blokjes
• 2 theelepels tijm
• 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
• 4 bruine baquettes
• 1½ eetlepel olijfolie
• 2 groentebouillonblokjes
• 4 eetlepels roomboter
• peper en zout naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden en breng 2 liter water aan de kook. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin 2 teentjes knoflook op laag vuur. Voeg de bataat en knolselderij toe en bak voor 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1600 ml kokend water toe en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Meng ondertussen de roomboter met de tijm, resterende 2 tenen knoflook en een beetje parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Snij de baquette in de lengte tot 2 cm in en vul hem met de kruidenboter. Bak de baquette in 3-4 minuten goudbruin in de oven.

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat kokend water toe als de soep aan de dikke kant is.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de pompoenpitten en de parmezaanse kaas. Serveer met de kruidenbaquette.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: