Quinoa salade bloemkool avocado

Quinoa salade bloemkool avocadoVoor 4 personen

Geroosterde paprika walnoot tahini saus
• 3 geroosterde paprika’s, uitgelekt
• 60 gr walnoten
• 3 eetlepels tahini
• 4 teentjes knoflook, fijngesneden
• 2-3 theelepels rode wijnazijn
• 2 theelepels suiker
• 1/2 theelepel gemalen komijn
• 1/4 theelepel cayennepeper
• zout en peper naar smaak

Geroosterde bloemkool
• 1 bloemkool, in roosjes
• 1-2 eetlepels olijfolie
• kruidenmix naar smaak (komijn, kurkuma en chilipoeder)
• zout en peper

Salade
• 175 gr quinoa
• gemengde sla
• 3 lente-uitjes, fijngesneden
• 5 gr koriander, fijngehakt
• 60 gr geschaafde amandelen
• 1/2 rode paprika, fijngesneden
• 1 avocado

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe alle ingrediënten voor de paprika saus in een keukenmachine en mix tot een gladde en romige saus.

Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep de bloemkool om met de olie en kruidenmix en verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Rooster de bloemkool in 20-25 minuten mooi goudbruin. Schep halverwege de baktijd voorzichtig om.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Schep de bloemkool, lente-ui, koriander en rode paprika door de quinoa. Verdeel de gemengde sla over de borden en schep hier het quinoa mengsel boven op. Top verder met de avocado, amandelschaafsel en een flinke klodder paprika saus.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: